torsdag den 3. juli 2014

"Læserne i Broken Wheel anbefaler" - boganmeldelse

Anmeldelse af Katarina Bivald "Læserne i Broken Wheel anbefaler", 

Udgivet 27. maj 2014, 400 sider

Denne pragtfulde roman er til dig, der elsker bøger, snart har ferie eller trænger til at koble af.
Sara er boghandler og helt rundt på gulvet, da hendes arbejdsplads gennem mange år lukker.
Til stor bekymring for forældrene, lever Sara i bøgernes verden og ikke i de levende menneskers.
Derfor er der også en del (dejlige) henvisninger og -tydninger til bøger rundt om i romanen. 
Disse er sikkert sjovest, hvis man kan nikke genkendende med undervejs, men det er absolut ikke et must, at man har læst dem.
Sara køber bøger - mange bøger. Nye bøger og brugte bøger. 
Bøger i boghandeler og på nettet. Hun får gennem en handel kontakt med den 75-årige Amy fra USA og de to begynder at udveksle yndlingsbøger. Hurtigt udvikler deres forhold sig til også at omfatte udvekslinger af personlig karakter. 
Sara, der nu hverken har noget job eller nogen anelse om, hvad hun skal bruge resten af livet på (og det er forhåbentlig længe, da hun kun er sidst i 20-erne), rejser til Iowa for at holde ferie hos Amy.
Hun ankommer til Broken Wheel, en lille uanselig flække i evig konkurrence med nabobyen Hope, og finder til sin overraskelse ud af, at Amy i mellemtiden er død.
Hun kommer til at bo i Amys hus alligevel. Byens indbyggere tager godt imod hende og installerer hende i huset og hun får "Stakkels George" som chauffør, da hun ikke har kørekort.
Byen er befolket med originaler, stærke kvinder og endda en flot ung mand.
Og Saras ophold kommer til at ændre meget. For dem alle.

En superdejlig bog, jeg slugte på ingen tid. Perfekt til sommerferie, hængekøjer, lange lyse nætter og sandstrand. Eller til en regnvejrsdag.
Den er velskrevet, underholdende, romantisk, sød og sørgelig. Ja faktisk ikke helt til at komme udenom. Mere alvorlig en amerikansk og engelsk chicklitt - og jeg synes faktisk at den kan læses af folk i alle aldre. 

Mænd vil dog næppe falde i svime over den...

Du kan købe bogen her

4 kommentarer :

 1. Det lyder som et meget sjovt -og ikke helt almindeligt - plot. Lige sådan en bog jeg kunne fristes til, hvis jeg ellers kunne lægge strikkepindene fra mig ;o) - og touren .. måske findes den også på lydbog ?

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg ved det ikke Mona, men mon ikke den gør?

   Slet
 2. tak skal du have, jeg gik og holdt øje med, hvornår din beskrivelse ville dukke op, efter bogen havde holdt dig vågen. Det lyder lige som noget til min smag. Er lige nu fanget ind af "Den stjålne vej", men den bliver vist hurtigt færdig, selv om jeg ikke har ferie endnu.

  SvarSlet
 3. Hej Sissel :-) Jeg er helt glad for du har "holdt øje". Jeg har "Den stjålne vej" til gode. Er den god?

  SvarSlet

LinkWithin

Follow Frk. Bogorm