fredag den 16. september 2011

Lorte-skorstensfejer

Jaja, vejret har været skønt i dag. Indrømmet.
Og jeg har haft en god dag på arbejdet. Og jeg var glad, da jeg var hjemme lidt over 17 - glædede mig til at slappe af og have weekend.
Træt er jeg nemlig. -og havde glædet mig til en aften på sofaen med bog og hund (er alene hjemme) og ild i brændeovnen.
Nu er jeg bare træt, muggen og kold!
For en eller anden idiotisk møgknold af en skorstensfejer har været her i dag. Sådan set sødt af ham - hvis ikke det var fordi, han kun har renset udefra. Og åbenbart tilstoppet et eller andet i brændeovnen? For skorstenen virker bare ligesom ikke, vel? Der kom ikke noget røg op af den.
Jeg har engang været spejder (hed Loppe) så mig og ild er like this... jeg giver ikke op.
Hvilket jeg nok skulle have gjort.
For nu stinker her af spejderlejr, bål og afbrænding.
Al røgen væltede ind i stuen. Jeg åbnede lågen, for tænkte der bare lige skulle gang i ilden, så ville skorstenen trække. Her var tæt af røg.
Alle døre og vinduer er stadig på vid gab og jeg hundefryser! Var bange for, at nogen skulle ringe efter brandvæsenet, hele kvarteret (nærmest) lå i røgtåger.
Til sidst måtte jeg skovle brændet ud og op i en zinkspand, som jeg vandede og stillede i haven - i omvendt rækkefølge.
Hvad fanden er det for en idiotspassernarrøv at komme en fredag - når man holder lukket i weekenden - og kun gøre sit arbejde halvt? Så skal jeg åbenbart pissefryse hele weekenden. Hvad ligner det? Brug dog hjernen mand! (Ja det var naturligvis en mand). Han kunne jo i det mindste have hængt en seddel på døren med advarsel om, at jeg IKKE skulle forsøge at tænde op, medmindre jeg havde trang til røgforgiftning og tilsodede vægge. Og til at stinke som en uvasket spejder. Der lå godt nok en seddel i postkassen (som jeg lige har tømt), at han havde været her og jeg skulle ringe og bestille tid... Men der er sgu da ingen lov der siger, at man SKAL tømme sin postkasse INDEN man går ind i sit hus? Gør der? Næh vel!
Ser frem til det bliver mandag morgen kl. 7 så jeg kan ringe og bestille tid. Han har bare at stille her pronto. Og så får han fandeme bank med ildrageren - når han har gjort sit job.
Og hvad sker der så på tv? Underholdningsprogrammer... dans og sang... hvor yndigt. Hader det møg!
Og her i min stue er der heftig stank (tror her lugter som efter en ildebrand) og her er 15 grader varmt og 17000 myg.


En ikke-fed fredag aften. Og god weekend til dig også!

3 kommentarer :

 1. ligger og smiler på en fed fredag... go' weekend Hanne...

  SvarSlet
 2. Oi oi oi - ham idiotspassernarrøven skulle lige vide, hvad han har givet anledning til. Vil han sit eget bedste, bør han nok ikke tage telefonen, når den ringer mandag morgen kl. 7 :oD
  De billeder, jeg fik på nethinden, var lige til en tegneserie ;oD
  hilsen Mona

  SvarSlet
 3. Ja, han er rigtig tarvelig! Nu er vi oppe på 17 grader - det er jo dejligt. Jeg kunne selvfølgelig tænde for el-varmen. Men jeg nægter!

  SvarSlet

LinkWithin

Follow Frk. Bogorm