mandag den 12. september 2011

Boganmeldelse: Tog tidligt af sted, tog hunden medØv, så er endnu en god bog slut!
Som jeg vist nok har nævnt et par gange tidligere, er jeg helt vild med Kate Atkinsons bøger.
Hun skriver fantastisk og bøgerne er en blanding af krimi og menneskeskæbner.
Dette er 4. bog i serien om Jackson Brodie, privatdetektiv. Og lige præcis her, kan du faktisk godt starte. 
De andre (Familiehistorier, En god gerning, Hvornår kommer der en god nyhed, alle fra Lindhardt & Ringhof)
er også alle supergode og dejlige og kan absolut anbefales!
Jackson Brodie får en henvendelse fra en kvinde i Australien. Hun er adopteret, og nu hvor hendes adoptivmor er død, vil hun vide hvem hendes biologiske forældre er.
Jackson Brodie er på en slags roadtrip i England. Han er lettere rodløs/rastløs efter at have overlevet en voldsom togulykke, og hans 2. kone har forladt ham. Han køber en gammel Saab og rejser rundt, mens han opsporer den australske kvindes fortid.
I alle Atkinsons bøger er der et væld af personer. Det gælder om at koncentrere sig og holde tungen lige i munden. En af mine veninder gav op - hun får tæv næste gang vi ses. For det er absolut værd at blive ved, for pludselig hænger det hele fast - og sammen!
Personerne ligesom "grows on you" og er så virkelige at man synes man kender dem.
En af personerne i denne bog er Tracy. Pensioneret politikvinde, som nu arbejder som sikkerhedschef i en mall. En dag ser hun en kvinde forulemper sit barn. Kvinden er en misbruger og kendt af politiet, og Tracy følger efter hende og ender med at købe barnet!
Jackson Brodie oplever noget lidt lignende. Han overværer en mand mishandle en hund og ender med at slå manden i gulvet og snuppe hunden. Som kommer til at redde hans liv et par gange.
Alle personerne har på en eller anden måde noget med hinanden at gøre, eller også får de det.
Handler om mord, prostituerede, forsvundne børn og meget mere!
En virkelig fantastisk bog som jegkan anbefale alle at læse! En KØB DEN! 2 gange!


4 kommentarer :

 1. hehe..for en god ordens skyld, så gav jeg ikke op, da jeg læste Kate Aktinsons "familiehistorier" - læste faktisk hele bogen. Deler dit synspunkt i, at man skal holde tungen lige i munden for at overskue de mange personer, der er i spil samt springene i tiden - men overvejer da klart at læse hende igen efter dine varme anmeldelser.

  SvarSlet
 2. Ups! Så slipper du for at få bank!

  SvarSlet
 3. Jeg har stadig Kate Atkinson til gode. Men på din opfordring vil jeg tage fat på hende. Har netop selv læst C. Cleave: Den anden hånd. Den er rigtig god og jeg kan klart anbefale den til dig, hvis du ikke har læst den!!

  SvarSlet
 4. Hej Queen OfCool
  Hvor er du heldig, at have Atkinson tilgode!
  Jeg har læst "Den anden hånd" og var også meget glad for den. Hvorfor skriver du ikke en anmeldelse af den (eller en anden) og sender den til frkbogorm@gmail.com - så kan du vinde en (god) bog?!

  SvarSlet

LinkWithin

Follow Frk. Bogorm