tirsdag den 9. august 2011

Lækre kager


Denne fine kogebog er spækket med lækre opskrifter.
I går prøvede jeg to af dem:

Citron-birkes-cupcakes
12 cupcakes
1 portion grunddej til cupcakes
1 dl blå birkes
skal og saft af 2 usprøjtede citroner

GRUNDDEJ:
3 øko-æg
2½ dl sukker
1 tsk. vanillesukker
100 g smør
1 dl mælk
3½ dl hvedemel
2 tsk. bagepulver
1 nip salt
skal og saft af 1 usprøjtet citron

  1. Varm ovnen op til 175 grader
  2. pisk æg, sukker og vanillesukker lyst og skummende
  3. smelt smørret, tilsæt mælken og bland det i æggemassen
  4. Tilsæt revet skal og citron saft samt de blå birkes
  5. sæt papirforme muffinforme af metal og fyld formene 3/4 op med dej
  6. bag kagerne på ovnens midterste rille i ca. 15 minutter og lad dem køle af


Citroncremeglasur:
60 g blødt smør
5 dl flormelis
skal af 2 usprøjtede citroner 
saft af ½ citron
100 g Philidelphiaost
birkes og hvide ribs til pynt.

  1. rør smør, flormelis, vanillesukker, revet citronskal, citronsaft og flødeosten cremet
  2. bred glasuren over kagerne og pynt med birkes og hvide ribs.
Kagerne blev virkelig lækre - jeg har endnu ikke lavet glasuren. Men kagerne hævede nærmest ikke, så jeg vil nok prøve med lidt mere bagepulver næste gang.

Den ser lidt kedelig ud, men smager himmelsk. Let syrlig og
dejligt knasende (birkes)
Efter at have spist en, ligner man dog en,
der ikke har børstet tænder i 14 dage


Chokoladecookies:

125 g blødt smør
1 dl rørsukker
1 øko-æg
1½ dl hvedemel
½ dl havregryn
1/4 tsk salt
½ tsk bagepulver
100 g god, mørk chokolade 70%
skal af 1 usprøjtet lime

  1. rør smør og sukker godt sammen og rør ægget i
  2. bland hvedemel, salt, havregryn, og bagepulver og vend det i dejen
  3. hak chokoladen groft og vend det i dejen med revet limeskal
  4. tril dejen i en rulle på ca 5 cm i tykkelsen og pak den i bagepapir eller film. Frys den ca. 30 minutter
  5. varm ovnen op til 180 grader
  6. skær rullen i 1 cm. tykke skiver og læg dem på en plade med bagepapir
  7. bag kagerne gyldne på ovnens midterste rille i ca. 10 minutter
Jeg brugte citron i stedet for lime, da jeg havde glemt at købe lime.. Og skulle måske lige have haft lidt mere rum mellem kagerne - det ligner jo nærmest en bradepandekage.
Min dej var i fryseren til for lidt siden - nu skal jeg smage, hvordan de blev....

Nam nam nam
Opskrifterne er fra Leila Lindholms bog "A piece of cake" udgivet på Gyldendal.


2 kommentarer :

  1. Kagerne ser dejlige ud, ser frem til at prøve at bage småkagerne

    SvarSlet
  2. Hej Mette
    De er meget nemme og velsmagende, rigtig god fornøjelse!

    SvarSlet

LinkWithin

Follow Frk. Bogorm