lørdag den 18. juni 2011

Lækker rabarbersaft

Forleden lavede jeg rabarbersaft, efter egen hjemmebiksede opskrift. Den kom faktisk til at smage overraskende godt - glemte at tage et billede, lige da jeg havde lavet den. Derfor er flasken kun halvt fuld. Eller halvt tom, alt efter, hvordan man vælger at se på det :-)



2 kg rabarber skåret i stykker
5 dl vand
600 g økologisk rørsukker
1 vanillestang
1 økologisk citron
2 tsk atamon
2 tak nonoxal

Hele molevitten, undtagen nonoxal og atamon, kommes i en gryde og koges ved svag varme, indtil det ligner noget, der er løgn - altså en gang udkogt smat.
Gryden tages af kogepladen og nonoxal og atamon røres i. Sies (jeg har sådan en smart stofpose på stativ, men et viskestykke (kogt og rent) lagt i et dørslag kan også gøre det)
Og hældes på (rengjorte og skoldede) flasker.
Det blev til lidt over 2 liter saft. Som fortyndes inden det drikkes. Smager også fabelagtigt hældt ud over vanilleis:-)


2 kommentarer :

  1. er det et billede af hvor du bor? det ser da virkelig hyggeligt ud med de turkise farver :)

    SvarSlet
  2. Ja, det er inde i stuen - tak :-)

    SvarSlet

LinkWithin

Follow Frk. Bogorm